Glutenfrie, proteinrike kjeks som kan spises med god samvittighet – til lunsj eller som et mellommåltid seinere på dagen.
(10 stk)
2 store røde epler
100 g mandelmel
100 g kokosmasse
1 ts kanel
½ ts ekte vaniljepulver
4 dråper Steviosa flytende naturell
3 ss honning
4 ts kokosolje extra virgin
25 g rosiner
3 egg
Sett stekeovnen på 180 grader C.
Skrell eplene, fjern kjernehusene, og finriv eplene.
Ha mandelmel, kokosmasse, kanel, vaniljepulver, Steviosa, honning, kokosolje, revne epler og rosiner i en bolle, og bland godt til det blir en lett og luftig masse.
Tilsett deretter de tre lett sammenpiskede eggene, mens du rører godt.
Bruk to spiseskjeer og fordel deigen i 10 porsjoner på et bakepapirkledd stekebrett. Trykk dem litt ned på toppen.
Sett stekebrettet inn midt i ovnen og stek i ca. 20 minutter, eller til de er gyllenbrune.
La kjeksene hvile litt på brettet før du legger dem over på rist for avkjøling.
Server dem varme – eller oppbevar dem i en lufttett boks.
Disse ingrediensene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :
Diverse naturlige søtningsmidler inkludert honning