(4 porsjoner)
500 g kvernet lammekjøtt (kjøttdeig av lam)
2 hvitløkbåter
2 ss potetmel
1 ss mandelmel
1 egg
0,5 dl matfløte (eventuelt havrefløte/kokosfløte/mandelfløte/soyafløte etc)
1 ts havsalt eller himalayasalt
litt sitronpepper eller vanlig pepper
en neve ferske krydderurter (for eksempel en eller flere av disse: basilikum, estragon, oregano, persille, timian)
litt olivenolje til steking
Knus hvitløkbåtene i en hvitløkspresse. Finhakk krydderurtene. Ha dette i kjøttdeigen sammen med resten av ingrediensene. Arbeid alt godt sammen. Lag små burgere som stekes i panne i litt olivenolje på middels varme på begge sider til de er gjennomstekte.
Forslag til tilbehør:
Som tilbehør smaker det veldig godt med enten potetmos eller (glutenfri) pasta og noen grønnsaker i flotte farger.
På bildet vårt er det følgende kombinasjon: strimler av rødløk (som har fått surre litt alene i olivenolje før de andre grønnsakene ble lagt i) oransje paprika, hermetisk mais og små, grønne erter (selskapserter, fra frysedisken i dagligvarebutikken).
Du kan også gjøre det enda mer enkelt ved å legge lammeburgerne i hamburgerbrød (eventuelt glutenfrie) sammen med salatstrimler, noen tomatskiver, noen ringer av rødløk og en god dressing.
Disse ingrediensene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no:
Diverse økologiske plantebaserte «fløte» alternativer
Naturata Olivenolje til steking økologisk