Kokossukker er laget av nektaren fra kokosblomsten. Dette sukkeret har en naturlig karamellaktig smak og passer dermed helt ypperlig til å lage nydelige karameller av. Lag gjerne en dobbel porsjon med en gang, så har du noen fine, spiselige gaver som både store og små liker.
(omkring 40 karameller)
3 dl kokossukker
1 dl vann
2 dl fløte
3 ss smør
1 dl hakkede mandler
Bland kokossukker, vann, fløte og smør i en tykkbunnet kjele. La det koke opp, rør litt av og til. Senk temperaturen, men ikke mer enn at det fortsatt koker. Når massen begynner å bli tykk, skru ned varmen ytterligere, til det bare småkoker. La det putre i 30-45 minutter.
For å finne ut om karamellmassen har nådd riktig temperatur: Bruk gjerne et steketermometer, det skal vise mellom 122 – 130 grader C, litt avhengig av hva slags konsistens du ønsker.
Ved 125 grader blir karamellene harde på utsiden og seige i midten.
Ved høyere temperatur blir karamellene hardere.
Rør inn hakkede mandler når karamellmassen er ferdig. Fyll karamellmassen i små konfektformer. La karamellene stivne i kjøleskapet.