Kjapp og enkel vegetarsuppe med mye smak.
(4 porsjoner)
4 hvitløkbåter
4 sjalottløk
1 rød chili
2 store søtpoteter (eventuelt 4 hvis de er litt små)
litt olje til stekingen
1-2 ss karripulver (litt avhengig av hvor sterk karrismak du vil ha)
800 ml (2 bokser) kokosmelk
2 dl vann
2 grønnsaksbuljongterninger
litt salt
litt pepper
litt kaldpresset olivenolje til serveringen
+ eventuelt litt tørkede chiliflak
Finhakk hvitløk og løk. Del chilien i to og fjern frøene. Finhakk chilien. Skrell søtpotetene, og skjær dem i små terninger.
Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Surr hvitløk og løk i noen minutter, ha deretter chili og søtpotetterninger oppi, og surr det hele noen minutter til.
Rør inn karripulver. Hell i kokosmelk og vann. Smuldre buljongterningene oppi.
La det hele koke opp, ha på lokk og skru ned varmen. La suppen småkoke til søtpotet-terningene er møre – det tar omkring 15 minutter.
Kjør det hele jevnt med en stavmikser og server.
Serveringstips:
Suppen smaker ekstra godt med litt chiliflak og noen dråper god, kaldpresset olivenolje som du drypper rett opp i suppeskålene.
Disse ingrediensene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :
Diverse økologiske krydder og buljonger
Diverse økologiske matoljer
Biona Kokosmelk økologisk