Nydelig godteri med bare 3 ingredienser (som du sannsynligvis allerede har på kjøkkenet): mandler, sjokolade og litt havsalt. Bruk den sjokoladen du liker best – enten det er mørk sjokolade, melkesjokolade eller hvit sjokolade. Godteriet blir naturligvis aller sunnest hvis du velger en variant uten raffinert sukker.
Det eneste du skal passe på er at du smelter sjokoladen riktig. Det vil si: du må ha litt tålmodighet. Sjokoladen skal smeltes sakte, over vannbad. Det er viktig at sjokoladen ikke blir altfor varm under smeltingen.
(15-20 stk – avhengig av hvor store «klumper» eller pletter du lager)
250 g mandler
200 g sjokolade
havsalt
Sett stekeovnen på 180 grader. Legg mandlene på et brett, og la dem få 10 minutter i ovnen (når den er blitt varm). Smaken på mandlene blir enda bedre etter at de er ristet. Ta deretter brettet ut av ovnen, og la mandlene få avkjøle seg mens du smelter sjokoladen sakte og rolig over vannbad.
Ha de avkjølte mandlene oppi den smeltede sjokoladen. Bland godt sammen. Pass på at alle mandlene blir ordentlig dekket av sjokoladen.
Bruk to spiseskjeer for å lage pletter av 5-6 sammenklistrede mandler. Legg plettene på et brett dekket med bakepapir. Strø over litt havsalt.
La sjokolademandlene stivne. Det går raskt hvis du setter dem i kjøleskapet (30 minutter). Oppbevar godteriet i en tett boks, gjerne kjølig (– hvis det blir noen igjen …).
P.S. Dette er også en hyggelig spiselig gave som passer fint å ha med hvis du skal på besøk til familie eller venner. Pakk gjerne sjokolademandlene inn i cellofan og sett på en fin sløyfe.