(5-6 porsjoner)
1,2 kg fiskefilet (for eksempel laks, torsk eller steinbit)
litt urtesalt eller Himalayasalt
litt fersk kvernet pepper
1 potte fersk kruspersille
150 g mandler eller andre nøtter (for eksempel macadamianøtter eller pistasjnøtter)
2 ss olivenolje
saften fra ½ sitron
5 ss glutenfritt paneringsmel (eller eventuelt vanlig brødrasp hvis du tåler gluten)
Start med å salte og pepre fisken minst 10 minutter før den skal settes i ovnen.
Sett stekeovnen på 180 grader C.
Lag deretter paneringen:
Kjør kruspersille og nøtter sammen i en kjøkkenmaskin. Tilsett glutenfritt paneringsmel/brødrasp, olivenolje, saften fra ½ sitron og bland godt.
Del fisken i passende stykker. Legg den grønne paneringen på toppen. Bak fisken i ovnen på 180 grader i ca. 20-25 minutter.
Passende tilbehør til fisken:
1) Sesongens grønnsaker + eventuelt en rotmos av jordskokk, litt potet, litt sellerirot og litt pastinakk. Skjær den andre halvdelen av sitronen i skiver og server ved siden av.
2) Salat
Disse produktene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :