Chili-kakao

(nok til 2-3 kopper, avhengig av størrelsen på koppene)

1 stk vaniljestang eller 1 ts ekte Bourbon-vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
6 dl helmelk (eller plantemelk hvis du foretrekker det)
½ ts finhakket fersk rød chili
2 ss kakaopulver
2-3 ss Sukrin eller SukrinGOLD
100 g mørk sjokolade (gjerne 70% kakao)

Bland melk, kakaopulver, frøene fra vaniljestangen (eller bruk vaniljepulver), finhakket chili (splitt og fjern frøene), og varm opp til kokepunktet. Ta kjelen av varmen. Tilsett finhakket sjokolade under omrøring, og rør til all sjokoladen har smeltet.

Nytes rykende varm.

Disse produktene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :

Naturata Bourbon Vaniljestang HEL økologisk

Naturata Bourbon Vaniljepulver økologisk

Helios Bourbon Vaniljepulver økologisk

Økologisk kakaopulver

Sukrin, SukrinGold og andre naturlige søtningsmidler

Diverse sjokolader uten raffinert sukker