(4 porsjoner)
300 g grønne linser
300 g rotgrønnsaker i små terninger (gulrot, pastinakk, sellerirot, persillerot – eventuelt også jordskokk hvis du har det)
2 hvitløkbåter
1 stor løk
1 liten bit revet ingefær
1 ss tomatpuré
2 dl grønnsaksbuljong
4 ts garam masala (indisk krydderblanding)
Cocosa Pure til steking
litt salt
litt sitronsaft
litt finhakkede ferske urter (koriander og/eller persille)
Kok linsene aller først. Sett dem til side.
Skjær rotgrønnsakene i små terninger. Finhakk hvitløk og løk.
Stek hvitløk, løk og revet ingefær i litt Cocosa Pure til det blir mykt.
Tilsett tomatpure, grønnsaksbuljong og rotgrønnsaker. La det småkoke til grønnsakene er ferdige. Ha i de ferdigkokte linsene. Tilsett garam masala, og kok i ytterligere 10 minutter.
Smak til med litt salt og nypresset sitronsaft.
Server vegetargryten med litt finhakkede ferske urter på toppen.