Lyst på lammekjøtt – men ikke nødvendigvis en hel stek? Da er det mye enklere å velge lammekoteletter til middag. Lammekjøtt har mye egensmak, men for å variere litt kan det være gøy å marinere kjøttet. Sitron og ferske urter passer veldig godt til lammekjøttet.
(4 porsjoner)
1 kg lammekoteletter
1 dl olivenolje
Saften av ½ sitron
0,5 dl ferske krydderurter (for eksempel rosmarin og timian)
1 ss revet sitronskall
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
Bland olivenolje med sitronsaft, finhakkede urter og revet sitronskall. Hell marinaden i en bolle med lokk. Legg i lammekotelettene, og la dem stå kjølig i marinaden i 2-3 timer, eller lengre. Vend gjerne litt på kjøttet underveis, så alle kotelettene blir dekket av marinaden.
Ta ut bollen fra kjøleskapet. Dryss over salt og pepper, og legg lammekotelettene i en varm stekepanne – eller eventuelt på en varm grill.
Stek eller grill kotelettene i 3-4 minutter på hver side. La dem hvile litt før servering.
Server gjerne med bakte poteter og en frisk salat ved siden av (for eksempel rødkålsalat).