(4 porsjoner)
500 g rødkål
75 g pistasjnøtter uten skall
0,5 dl kaldpresset olivenolje eller annen matolje
0,5 dl rødvinseddik
2 ts Dijonsennep
½ ts salt
1 ts rårørsukker (eller Sukrin hvis du foretrekker det)
litt nykvernet pepper
Skjær rødkålen i tynne strimler, og legg dem over i en bolle.
Rist pistasjnøttene i en tørr stekepanne på middels varme til de begynner å få litt farge.
Bland sammen olivenolje, eddik, sennep, salt, søtt og nykvernet pepper. Hell blandingen over rødkålen, og rør godt sammen. La det stå i minst 30 minutter, så smakene får samlet seg.
Grovhakk de ristede pistasjnøttene, og dryss dem over salaten rett før serveringen.
Server den fargerike rødkålsalaten som tilbehør til middagen – eller bruk den som en tapasrett på en buffet.