Aspargessuppe

Rask og lekker, vårlig suppe som naturligvis smaker aller best om du bruker kortreist, norsk asparges.

(4 porsjoner)

1 kg fersk, grønn asparges

1 stor gul løk

meierismør til steking

1 liter kraft – eller 1 liter vann + 2 buljongterninger (for eksempel hønsebuljong)

2 dl fløte

2 ss presset sitron

2 ts salt

1 ts pepper

Kutt eller knekk av de 2-3 nederste centimeterne av stilkene og fjern disse. Spar toppene på noen av aspargesene til pynt, og skjær stilkene og resten av aspargesen i passelige biter.

Grovhakk løken. Stek løken i smør til den er mør. Ha i aspargesbitene, og smak til med salt og pepper. Fres videre i ca. 5 minutter.

Ha oppi buljong (eller kraft), og la det hele småkoke under lokk til aspargesen er mør – ca. 15 minutter.

Mens suppen koker:
Stek aspargestoppene i litt meierismør, og krydre med litt godt salt.

Kjør suppen i en blender eller bruk stavmikser, til den er jevn.

Ha suppen tilbake i gryten, tilsett fløte, og smak til med ferskpresset sitronsaft.

Pynt suppen med de smørstekte aspargestoppene, og ha på litt nykvernet pepper.

Ekstra tips:

Pynt med litt høvlet parmesan i tillegg.