Disse kjeksene passer fint å lage til helgefrokosten. De er også flotte å ha med i matpakken til hverdags.
(12-14 stk)
3 godt modne bananer
0,6 dl rapsolje
3,5 dl havregryn
2 dl kokosmasse
½ ts ekte vaniljepulver
½ ts salt
1 ts kanel
½ ts malt kardemomme
¼ malt nellik
0,5 dl mandelmel
2,5 dl lett knuste valnøtter
Sett stekeovnen på 175 grader C.
Mos bananene godt med en gaffel i en bolle. Ha i rapsolje. Mos til blandingen er glatt og uten klumper.
I en annen bolle blandes de øvrige ingrediensene godt sammen. Ha i bananmosen, og bland alt sammen godt.
Bruk en spiseskje og hendene til å lage små kuler som du presser litt ned på 1-2 stekebrett kledd med bakepapir.
Stek kjeksene midt i ovnen på 175 grader i rundt 20 minutter. De skal være litt brune i kantene når de er ferdige.
Variasjonstips:
- Bytt ut noen av valnøttene med noen andre nøtter – for eksempel peanøtter, cashewnøtter, mandler eller hasselnøtter – eller litt av hver type.
2. Bytt ut nøttene med et par desiliter tørket frukt – for eksempel tranebær, blåbær eller rosiner.
3. Bland inn litt grovhakket sjokolade (gjerne mørk sjokolade hvis du liker det).
Disse produktene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :
Urtekram Havreflak glutenfri og økologiske