Breiflabbfilet er ypperlig å grille. Denne fisketypen er fast og solid – fiskefilet av breiflabb er nesten som en «biff». Du kan naturligvis også steke breiflabben i grillpanne inne hvis det er dårlig vær eller hvis det er for kaldt til å grille ute.
Til breiflabb smaker det godt å servere en enkel smørsaus med sitron og persille. Grønnsakstilbehøret kan byttes ut etter hva du har i kjøleskapet, eller etter hvilken sesong det er.
(4 porsjoner)
800 g breiflabbfilet
litt olivenolje til pensling
litt urtesalt
Skjær breiflabbfiletene i serveringsstykker. Dryss på litt urtesalt og pensle med olivenolje. Grill breiflabbstykkene på begge sider ved god varme til de er gylne. La dem deretter hvile i noen minutter før servering.
Smørsaus:
100 g smør
1 sitron (gjerne økologisk)
6-8 stilker med persille (bladpersille eller kruspersille)
Smelt smøret. Del sitronen i to. Skjær den ene halvdelen i skiver (til serveringen: legg 1 sitronskive på hver tallerken).
Riv sitronskallet fra den andre halvdelen, klem ut saften av den, og ha dette oppi det smeltede smøret.
Grovhakk persillen, og ha den i smørsausen like før servering.
Forslag til grønnsakstilbehør:
2 avokadoer
8 knaskegulrøtter (eller vanlige, små gulrøtter)
8 asparges
litt olivenolje til steking av grønnsakene
litt urtesalt
litt nykvernet pepper
Skrell og skjær avokadoen i båter. Rens gulrøttene og aspargesen. Pensle grønnsakene med olivenolje. Stek grønnsakene i grillpanne til de er møre, ca. 3-4 minutter. Dryss over litt urtesalt og nykvernet pepper.