De norske, litt syrlige eplene passer helt perfekt til denne deilige desserten.
(4 porsjoner)
2 epler
2 ss smeltet smør
2 ss honning
8 valnøttkjerner
Sett stekeovnen på 175 grader C.
Del eplene i to deler. Bruk en liten skje for å fjerne kjernehuset og frøene, men la skallet være på.
Smelt litt smør.
Sett de fire eplehalvdelene i en smurt, ildfast form med snittflaten opp. Pensle overflaten med litt smeltet smør.
Grovhakk valnøttene. Bland sammen valnøtter, honning og resten av det smeltede smøret. Fordel nøtteblandingen i hullene etter kjernehusene.
Stek eplehalvdelene på nederste rille i stekeovnen på 175 grader til de er myke, men fortsatt beholder formen – det tar ca. 10-15 minutter.
Nyt denne desserten sammen med vaniljekesam, yoghurt, vaniljesaus, vaniljeis – eller bare litt pisket kremfløte.