En rask og enkel fiskesuppe som passer like godt til både hverdag og fest. Vil du lage den litt mer «fancy» til et selskap, kan du bytte ut 2 dl av fiskekraften med 2 dl hvitvin
(4 porsjoner)
400 g fiskefilet, gjerne en blanding av forskjellige typer fisk (for eksempel torsk, steinbit, laks, hyse)
2 gulrøtter
1/4 sellerirot
1 liten purre
1 stor gul løk
2 hvitløksbåter
1 liter fiskebuljong (eller fiskekraft)
3 dl fløte
litt salt
litt pepper
1 ts maizena
Til pynt:
litt finklippet fersk gressløk
eventuelt noen reker uten skall
Start med å skrelle gulrøttene og sellerien. Ta av de ytterste bladene på purren. Skjær grønnsakene i tynne, små strimler. Skjær hvitløken også i tynne, små strimler. Finhakk løken. Hell fiskebuljongen (eller fiskekraften) og fløten i en kjele. Ha i alle grønnsakene, kok opp, og la grønnsakene småkoke i 10 minutter. Krydre med litt salt og pepper. Rør ut 1 ts maizena i 0,5 dl kaldt vann. Tilsett jevningen i suppen, litt etter litt i en jevn stråle mens du rører i suppa.
Like før servering: Kok opp suppa igjen. Imens skjærer du opp fiskefiletene i passelige biter.
Tilsett fiskebitene, ta gryta vekk fra kokeplata, og la fisken trekke i suppa – det tar omtrent 5 minutter. Klipp gressløken rett opp i den ferdige suppa.
Vil du ha i reker, tilsetter du dem rett før servering. Det enkleste er å legge 4-5 reker i bunnen av hver suppeskål – før du fyller skålene med fiskesuppa.