Guacamole er veldig enkelt å lage selv – og den hjemmelagde varianten smaker SÅ mye bedre enn den ferdigkjøpte. Avokadosausen er nydelig tilbehør til taco og annen meksikansk mat, og kan dessuten også serveres sammen med grillet kjøtt eller fisk. Du kan også bruke den som dipp til grønnsaker eller tortillachips (og selvsagt også vanlig potetchips).
Klassisk guacamole
(4 porsjoner)
2 avokadoer
Saften av ½ lime
1 liten, finhakket sjalottløk (eller 1/2 liten gul løk)
1 hvitløksfedd
2 ts finhakket rød chili*
Salt
Pepper
Del avokadoene i to, og ta vekk steinen. Bruk en spiseskje til å skrape ut fruktkjøttet fra skallet på avokado-halvdelene. Mos avokadoene med en gaffel sammen med limesaften. Press hvitløksbåten gjennom en hvitløkspresse (eller finhakk hvitløken).
Bland inn de andre ingrediensene.
Smak til med salt og nykvernet, svart pepper.
Vil du lage en enda mildere variant, kan du blande inn litt rømme eller creme fraiche. Da får du en mer kremaktig konsistens:
Avokadokrem
(4 porsjoner)
1 avokado
1 ss limesaft
½ hvitløksfedd
0,5 dl rømme eller creme fraiche
Salt
Pepper
Del avokadoen i to, og ta vekk steinen. Bruk en spiseskje til å skrape ut fruktkjøttet fra skallet på avokado-halvdelene. Mos avokadoene med en gaffel sammen med limesaften. Press den halve hvitløken gjennom en hvitløkspresse (eller finhakk hvitløken).
Bland inn rømme eller creme fraiche.
Smak til med salt og nykvernet, svart pepper.