Dette er en perfekt festkake for de aller fleste – siden den er både glutenfri og melkefri. Både store og små i familien vil elske denne.
5 eggehviter
6 ss Sukrin
1 ts ekte vaniljepulver
20 g kokosmasse
5 plater gelatin
Glasur:
150 g mørk sjokolade
50 g Cocosa Extra Virgin
10 g kokosmasse (eller mer)
Stivpisk eggehvitene med Sukrin. Bland deretter inn vaniljepulver og kokosmasse.
Legg gelatinplatene i litt kaldt vann i ca. 5 minutter. Press ut vannet og hell over 1 dl kokende vann. Rør til de løser seg opp.
Hell gelatinblandingen over i eggeblandingen i en tynn stråle mens vispen går. Visp i ytterligere 5 minutter. Ha kokosbollemassen over i en ønsket form (for eksempel en paiform), og sett den i kjøleskapet i 3 timer.
Glasur:
Smelt sjokolade og Cocosa Extra Virgin kokosolje over vannbad. Hell glasuren over kokosbollemassen og strø over kokosmasse. Sett kaken inn i kjøleskapet igjen i ca. 30 minutter for at glasuren skal stivne litt før kaken kan nytes.
Disse produktene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :
Sukrin og andre søtningsmidler
Helios Bourbonvaniljepulver økologisk