Glutenfrie kransekakestenger uten raffinert sukker – søtet med Cocosa Sukker og Steviosa Sukker isteden. Dypp dem gjerne i sjokolade. Da smaker de enda bedre!
(ca 24 stk)
350 g finmalte mandler uten skall
125 g Cocosa Sukker
2 ss Steviosa Sukker
3 eggehviter (ca. 120 g)
(+ eventuelt 100 g smeltet, mørk sjokolade 70% kakao gjerne sukkerfri, til å dyppe stengene i)
Hell finmalte mandler i en bolle. Bland inn Cocosa Sukker og Steviosa Sukker.
Tilsett eggehvitene, og kna alt sammen til en seig deig. La deigen stå i kjøleskapet over natten.
Rull fingertykke stenger, som legges på et bakepapirkledd stekebrett.
Stek kransekakestengene på 200 grader i ca. 10 minutter, til de er gylne i fargen.
Avkjøles på rist.
Vil du ha sjokolade på endene av stengene, må du sette dem en stund i fryseren først, til de er iskalde. Smelt sjokoladen i vannbad, og dypp de iskalde stengene i den flytende sjokoladen.
Legg kransekakestengene på bakepapir til de stivner. Oppbevar stengene i en tett kakeboks, gjerne i kjøleskapet.