(4 porsjoner)
1 rødløk
2 vanlige løk
4 sjalottløker
1 stor purre
4 ss olivenolje
12 dl vann
4 hvitløkbåter
1 laurbærblad
2 ss fersk timian (eller 1 ss tørket)
litt hvit pepper
litt salt
1 bunt gressløk
Finhakk rødløk, løk og sjalottløk. Finsnitt purren. Varm opp en jerngryte, og hell olivenoljen oppi. Fres løkbitene og purrebitene noen minutter, rør hele tiden, så de ikke blir brune. Hell oppi vannet og buljongen. Ha i hvitløkbåtene, som er knust i hvitløkspresse (eventuelt finhakket hvis du ikke har hvitløkspresse), laurbærbladet og timian. La suppen koke opp.
Sett deretter ned varmen, og la suppen småkoke under lokk i 45 minutter.
Smak til med nykvernet hvit pepper og salt.
Dryss over finklippet gressløk like før servering.
Disse produktene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :