Du trenger absolutt ikke å være kanin for å spise løvetann. Du kan bruke bladene i en salat (istedenfor ruccola). Løvetannblader smaker godt hvis du velger unge blader fra planter som ikke har gått i blomst, og passer på å fjerne stilken på bladene.
(4 porsjoner)
3 dl (= en stor bunke) unge løvetannblader
1 stor avokado (eventuelt 2 små avokadoer)
8 små tomater
Dressing:
2 ss eplecidereddik
4 ss kaldpresset rapsolje eller olivenolje
1 ss honning
litt urtesalt
litt nykvernet svart pepper
Skyll løvetannbladene godt, og fjern stilken. Skjær opp løvetannbladene i tynne strimler, og legg dem i en salatbolle.
Bland eddik, olje og honning og smak til med urtesalt og hvit pepper. Hell dressingen over løvetannbladene, og bland godt.
Like før serveringen:
Del avokadoen i to, og fjern steinen. Skrell avokadoen, og skjær den i tynne strimler. Del tomatene i to. Legg avokadostrimlene og tomathalvdelene i salatbollen, og bland godt sammen med løvetannstrimlene.
Ekstra tips:
Vil du ha en mer mettende salat, kan du for eksempel i tillegg tilsette dette:
En god håndfull med grovhakkede nøtter (for eksempel cashewnøtter, mandler, paranøtter, pekannøtter eller valnøtter)
4 hardkokte egg oppdelt i skiver
4 skiver med spekeskinke eller prosciutto oppdelt i mindre biter
Disse produktene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :
Helios Eplecidereddik økologisk