Vil du teste en rå og vegansk versjon av tacoen? Dette er en «kald» taco (uten steking), der næringsrike nøtter er hovedingrediensene. Ved å bløtlegge nøttene en del timer på forhånd, blir de mye lettere å fordøye.
(3-4 personer)
2 dl bløtlagte hasselnøtter
2 dl bløtlagte valnøtter
2 store gulrøtter
1 purre
1 ss Tamari glutenfri soyasaus
+ litt tacokrydder etter smak
Bløtlegg aller først nøttene i minimum 8 timer (gjerne opp til 12 timer).
Hell ut bløtleggingsvannet. Grovhakk nøttene i kjøkkenmaskin. Legg de hakkede nøttene i en bolle.
Kjør gulrøtter og purre sammen med soyasaus i kjøkkenmaskinen til en passelig, jevn konsistens.
Bland grønnsakmosen sammen med de hakkede nøttene. Smak til med litt tacokrydder.
Anrett tacoblandingen på tacoskjell – gjerne på salatblader (istedenfor de vanlige mais taco tubs).
Forslag til annet tilbehør:
Rød løk (finhakkes og legges i vann minst 1 time)
Avokado (deles i passelige biter)
Coctail-tomater (gjerne både røde og gule, deles i to)
Paprika (gjerne i flere farger, deles i små biter)
Slangeagurk eller grønn squash (deles i små biter)
Selleri (skives tynt)
Maiskorn
Jalapenos
+ eventuelt salsasaus
+ eventuelt plantebasert yoghurt
Disse ingrediensene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :
Saltå Kvarn Hasselnøtter uten skall økologiske