Denne hjemmelagde mysliblandingen kan også lages uten å riste og glasere. Men risting av frø og nøtter øker imidlertid biotilgjengeligheten – det vil si at kroppen opptar næringsstoffene bedre. I tillegg gir det også en MYE bedre smak.
(10 porsjoner)
100 g mandler (50 g som glaseres og 50 g som ristes i ovn)
15 g Sukrin
10 g sesamfrø uten skall
10 g solsikkekjerner
10 g gresskarkjerner
50 g hasselnøtter
10 g valnøtter
10 g kokosflak
10 g havregryn
Sett stekeovnen på 160 grader aller først. Finn deretter fram alle ingrediensene.
Ha Sukrin i stekepannen, og la det smelte forsiktig. Hell oppi 50 g mandler, og rør rundt til de er glaserte. Avkjøl.
Sesamfrø, solsikkekjerner og gresskarkjerner ristes lett i en tørr, middels varm stekepanne.
Resten av mandlene, hasselnøttene og valnøttene ristes i stekeovnen på 160 grader i 7 minutter.
Hakk opp ristede mandler, hasselnøtter og valnøtter.
Bland alle ingrediensene sammen, både glaserte mandler, ristede frø og nøtter, i tillegg til kokosflak og havregryn.
Nytes med god samvittighet, for eksempel sammen med en yoghurt/soyayoghurt.
Disse produktene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :
Diverse økologiske frø, kjerner og nøtter
Sukrin Sukker