Oopsies er glutenfrie, melfrie lavkarbolapper som kan brukes både som brødskiver og dessuten som pølsebrød, hamburgerbrød eller som minipizzaer. Navnet oopsies kommer visstnok fra en amerikansk lavkarboblogger. Oppskriften skulle egentlig bli noe helt annet enn det ble ( – oopsi!). Men et tilsynelatende mislykket forsøk ble allikevel til noe velsmakende og godt. Dermed fikk disse lavkarbolappene navnet «oopsies».
Til 6-8 oopsies (avhengig av hvor store du lager dem):
3 eggeplommer
3 eggehviter
100 g smøreost naturell
en klype salt
1 ts FiberHUSK
½ ts bakepulver
Sett stekeovnen på 150 grader C.
Del eggene. Ha eggeplommene i en bolle og eggehvitene i en annen bolle.
Visp eggehvitene til et stivt skum sammen med saltet. Du skal kunne snu bollen opp-ned uten at skummet løsner fra bollen.
Visp eggeplommene sammen med osten i den andre bollen. Tilsett FiberHUSK og bakepulver, og bland dette godt inn.
Vend deretter eggehvitene forsiktig inn i eggeplommemassen.
Finn fram et stekebrett, og dekk det med bakepapir. Bruk en spiseskje til å legge ut 6 store eller 8 mindre oopsies på brettet. Sett stekebrettet inn i midten av ovnen, og la oopsiene steke i ca. 25 minutter på 150 grader – til de har fått en gyllen farge.
Tips til variasjon:
Strø på ulike frø eller finhakkede nøtter før steking.
Forslag til frø: sesamfrø, solsikkefrø, valmuefrø eller gresskarkjerner
Forslag til nøtter: cashewnøtter, hasselnøtter, mandler, paranøtter, peanøtter, pistasjnøtter, valnøtter
Oppskriften kan faktisk også brukes til å lage en bløtkakebunn som toppes med krem og rørte bær.