Disse glutenfrie pannekakene kan serveres med syltetøy, fersk frukt, nyplukkede bær, krem – eller hva du måtte ønske på toppen av dem.
Variasjonstips:
Du kan også fylle bokhvetepannekakene med oppdelte grønnsaker, nøtter, frø, bønner, linser etc. og brette eller rulle dem sammen og gratinere dem med ost i stekeovnen i noen minutter.
(3-4 porsjoner)
2,5 dl bokhvetemel
6 dl helmelk (eller plantemelk)
3 egg
½ ts salt
2 ss smeltet smør
+ smør til steking
Visp sammen eggene og halvparten av melken. Bland inn bokhvetemel og salt. Rør til pannekakerøren er glatt og tilsett deretter resten av melken og det smeltede smøret. Rør godt sammen.
Hell ca. 0,5 dl røre i pannen. Stek på middels varme i noen minutter, til oversiden er tørket. Snu pannekaken, og stek noen minutter på den andre siden. Fortsett på samme måte med resten av pannekakene.
Urtekram Bokhvetemel økologisk kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no