En deilig, glutenfri kake som er veldig enkel å lage, for den trenger ikke en gang noen steking. Den skal bare ha et par timer i fryseren, så er den klar til å nytes. Hvorfor ikke overraske kjæresten din med denne på Valentinsdagen?
Kakebunn:
270 g peanøtter
120 g havregryn
12 steinfrie dadler
3 ss kokosblomstsukker
Kjør peanøtter og havregryn sammen i foodprosessor noen minutter. Tilsett deretter dadler og kokosblomstsukker og kjør videre til det blir en jevn masse. Trykk massen ut i en brødform. Sett bunnen kjølig mens du lager sjokoladeglasuren.
Glasur:
0,5 dl smeltet smør
1 dl kokosmelk
2 ss kokosblomstsukker
50 g mørk sjokolade
2 never grovhakkede peanøtter
(+ eventuelt 1 ts havsalt – hvis du bruker usaltede peanøtter)
Ha alle ingrediensene – bortsett fra peanøttene – i en liten kjele. Varm forsiktig opp. Når sjokoladen har smeltet, blander du inn de hakkede peanøttene. Hell glasuren over kakebunnen.
Sett kaken i fryseren, så er den klar til å spises etter et par timer.
Alternativt kan du lage kaken om kvelden og sette den i kjøleskapet over natten.
Disse ingrediensene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :
Naturata Peanøtter med skall uten salt
Urtekram Havreflak glutenfrie økologiske
Helios Havregryn små økologiske
Saltå Kvarn Havregryn økologiske
Helios Dadler steinfrie økologiske