Bruker du mandelmel kombinert med FiberFin, får du flotte, glutenfrie pepperkaker. Disse er dessuten søtet med SukrinSirup Gold og Sukrin Gold – så de inneholder heller ikke vanlig raffinert (hvitt) sukker.
100 g Mandelmel (fettredusert)
80 g FiberFin
1 ts bakepulver
4 ts kanel
1 ts malt kardemomme
1 ts malt ingefær
1 ts malt kryddernellik
100 g smør
2 ss SukrinSirup Gold (kan eventuelt erstattes med lønnesirup)
100 g Sukrin Gold
2 eggehviter
Bland Mandelmel, FiberFin, bakepulver og krydder i en bolle.
Pisk romtemperert smør, SukrinSirup Gold (eventuelt lønnesirup) og Sukrin Gold i en annen bolle. Ha eggehvitene i smørblandingen og pisk videre.
Tilsett det tørre og bland godt. Sett deretter deigen i kjøleskapet en stund, så mandelmelet får ”satt seg”.
Sett stekeovnen på 180 grader C.
Ta deigen ut av kjøleskapet. Denne pepperkakedeigen kan være litt klissete. Strø gjerne litt ekstra FiberFin på deigen og på hendene dine når du skal behandle den.
Kjevle ut deigen så den blir passe tynn, og lag figurer med pepperkakeformer.
Legg figurene på stekeplate kledd med bakepapir.
Stek pepperkakene på 180 grader i ca. 8 minutter. Avkjøles på rist.
Dekorer eventuelt pepperkakene med SukrinMelis blandet med litt vann.
Disse ingrediensene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :
Helios Ceylon kanel malt økologisk