En herlig, glutenfri, melkefri, rå pai med mørk og fyldig sjokoladesmak – uten sukker. Bunnen inneholder kokosmasse og dadler som gir en naturlig, dyp og søt smak. Glasuren lages av kokosmelk og kokosolje og er søtet med SukrinSirup Gold.
Bunn:
130 g kokosmasse
50 g havregryn
50 g kakaopulver
2 ts ekte vaniljepulver (kan eventuelt erstattes med 3 ts vaniljesukker)
12-15 store dadler (antallet avhenger av størrelsen)
1 klype havsalt
Sjokoladeglasur:
140 g kokosmelk
110 g kokosolje
250 g mørk sjokolade (gjerne sukkerfri)
30 g kakaopulver
1 ts ekte vaniljepulver
45 g SukrinSirup Gold
Lag bunnen først:
Ha alle ingrediensene til bunnen, unntatt dadlene, i en kjøkkenmaskin med knivblad. Mal dette fint. Ha deretter oppi dadlene, og kjør videre til det blir en seig masse.
Legg bakepapir i bunnen av en liten, rund form (ca. 20 centimeter i diameter). Sett bunnen i fryseren mens du lager glasuren.
Lag deretter sjokoladeglasuren:
Hell kokosmelk og kokosolje opp i en kjele, og varm opp blandingen litt. Hakk sjokoladen i små biter, og ha i en bolle. Hell den varme kokosmelken over, og la dette stå i to minutter. Rør i blandingen helt til all sjokoladen er løst opp. Ha deretter i kakaopulver, vaniljepulver og SukrinSirup Gold. Bland alt godt sammen.
Ta deretter den avkjølte bunnen ut av fryseren.
Hell sjokoladeglasuren over den avkjølte bunnen. Sett paien tilbake i fryseren til glasuren har stivnet.
Pynt gjerne paien med noen friske bær (bringebær eller jordbær passer veldig godt sammen med sjokolade).
Paien holder seg lenge i kjøleskapet (hvis det skulle bli noe igjen av den …).
Disse ingrediensene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :
Økologisk kokosmasse fra Horizon
Økologiske sertifisert GLUTENFRIE havregryn fra Urtekram
Økologisk ekte vaniljepulver fra Helios
Cocosa Extra Virgin økologisk kokosolje
Pana Chocolate Eighty økologisk melkefri rawfood (80% kakao)