Sjokoladetrøfler

Liker du mørk sjokolade? Lyst til å lage noe digg uten raffinert sukker? Da er denne oppskriften helt ypperlig for deg! Det er også en ypperlig gave å gi til en som setter pris på smaken av mørk sjokolade.

(ca. 15 stk)

100 g mørk sjokolade uten sukker

0,75 dl fløte

2 ss Sukrin

1 ss smør

+ litt kakaopulver eller litt SukrinMelis (til å rulle trøflene i)

Hakk sjokoladen fint, gjerne ved hjelp av en matmikser. Kok opp fløten og Sukrin, og hell dette over sjokoladen under omrøring. Tilsett smøret, og rør godt sammen.

Hell sjokolademassen over i et fat med lokk, og sett det i kjøleskapet til massen stivner – det tar ca. 3 timer.

Trill sjokolademassen til kuler, og rull dem om ønskelig i kakaopulver eller eventuelt SukrinMelis.

Alternativt kan du helle røren i en silikonform for småkaker/konfekt – da trenger du ikke å form trøflene til kuler.

Oppbevar sjokoladetrøflene i kjøleskapet (hvis det blir noen igjen …).

Disse produktene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :

Diverse sjokolader uten raffinert sukker

Sukrin, SukrinMelis og andre naturlige søtningsmidler

Økologisk kakaopulver