2 dl Cocosa Extra Virgin
3 dl lønnesirup
10 dl små havregryn (eller andre kornflak)
2 ts ekte vaniljepulver
2 dl peanøttsmør, mandelsmør eller annet nøttesmør
150 g sukkerfri sjokolade (gjerne mørk sjokolade om du liker det)
Sett stekeovnen på 175 grader C.
Bland sammen kokosolje og lønnesirup. Rør inn havregrynene, så det blir en jevn blanding.
Legg bakepapir i en middels stor langpanne, og press deigen ned i denne. Sett langpannen midt i ovnen, og stek i ca. 25 minutter.
Ta langpannen ut av ovnen, og la bunnen avkjøle seg mens du smelter sammen resten av ingrediensene. Bruk en liten kjele, hell nøttesmøret oppi, brekk sjokoladen opp i biter, og ha i vaniljepulveret. Rør rundt i kjelen mens blandingen smelter sammen.
Hell blandingen over den ferdigstekte bunnen, og stryk den ut som en glasur.
Sett sjokonøttegodteriet i kjøleskapet til glasuren har stivnet.
Skjær eller brekk det opp i passende biter, og nyt det med god samvittighet.
Sjokonøttegodt holder seg ca. 1 uke i kjøleskap eller 1 måned i fryseren.¨
Disse produktene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :
Økologisk lønnesirup og andre naturlige søtningsmidler
Diverse økologiske gryn og flak