Vafler med revne epler i røren blir saftige og gode. De kan serveres med forskjellig tilbehør – alt etter hva du liker eller hvor «festlig» anledning det er. Forslag til enkelt tilbehør: eplemos og litt ekstra kanel. Forslag til litt mer avansert tilbehør: biter med karamelliserte epler + vaniljeis eller krokanis.
(10 stk)
4 egg
4 dl melk
4 ss kokosblomstsukker
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
2 ts malt kanel
200 g smeltet smør
350 g siktet speltmel
2 epler
1 ss sitronsaft
Bland sammen egg, melk, kokosblomstsukker, vaniljesukker, natron, kanel, smeltet smør og speltmel. Rør godt – bruk gjerne en ballongvisk – til det blir en jevn røre. La røren svelle i minst 30 minutter.
Skrell eplene og fjern kjernehusene. Riv eplene grovt. Bland de revne eplene inn i røren sammen med sitronsaften.
Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern. Avkjøl vaflene på rist.
Disse ingrediensene finner du i nettbutikken Helseogkost.no :
Cocosa Sukker kokosblomstsukker økologisk
Purasana Kokosblomstsukker økologisk
Urtekram Vaniljesukker økologisk
Manna Natron uten tilsetningsstoffer
Helios Ceylon Kanel malt økologisk